Blommor till olika högtider

Blommor till olika högtider. Under de stora högtiderna som jul, påsk och midsommar kan det vara trevligt med att pynta hemmet med blomster. Det ger en extra färgklick och en härlig hemtrevnad. Vid dessa tillfällen, men även högtider som exempelvis Alla hjärtans dag, är det vanligt att man också skickar blommor till sina nära och kära. Kom då ihåg att blomstergåvor gärna ska förses med ett personligt kort.

Blommor vid jul
Vanligt förekommande vid jul är så kallad julenar. I regel är det inte enar, utan istället rör det sig om någon form av cypresser. Julenarna förekommer ofta i större julgrupper, tillsammans med andra växter. En vanlig krukväxt i juletid är Begonia lorraine hybrid, även kallad för julbegonia.

Du kan hitta denna växt i många olika sorters kulörer på blommorna. Det var den franske växtförädlaren Lemoine Nancy som korsade en begonia från Sydafrika med en från en ö i Indiska oceanen, och därmed skapade julbegonian. Amaryllis, som är en lökväxt, blommor i juletid och är också ett trevligt inslag bland juldekorationer och klappar.

Alla hjärtans dag
Vi firar Alla hjärtans dag den 14 februari. Då är det ett ypperligt tillfälle att visa kärlek till sina nära och kära. Att göra detta med blommor är ett utmärkt sätt. Traditionellt har den röda rosen varit mycket populär. Men idag är det många som även väljer andra typer av blomster. Ett bra alternativ kan exempelvis vara röda tulpaner.

Påsk
Påskliljan, eller narcissen, är den blomma som är synonym med påsken. Den går att få tag på i alla olika nyanser av gult. Om du vill att påskliljan ska klara sig så länge som möjligt, så ska du se till att den står svalt. Påskliljan trivs utmärkt utomhus.

En bukett vid examen

Om man ser till traditionen så har det varit vanligt att pojkar får gula rosor och flickor rosa. Buketten har också ofta dekorerats med ett band i gult och blått. Men det går naturligtvis utmärkt att komponera en examensbukett utifrån vad man helt enkelt tycker ser vackert ut.

Midsommar
Under midsommarfirandet så har blommorna en central och mystisk betydelse, som kan spåras långt tillbaka i vår folktro. Unga flickor, som vill bli gifta, ska under midsommaren plocka sju, eller nio, sorters blommor, som växer vid ett vägskäl. Därefter ska de klättra över nio gärdesgårdar och därefter ska man somna utan att yppa ett ord. Då kommer man i drömmen att se sin tillkommande.

Bröllopsblommor
Vi ett bröllop är det vanligt att man har ett tema när det gäller blommorna. Först och främst är det alltid en bra idé att komponera brudbuketten efter hur brudens klänning ser ut. En brudbukett bör beställas i god tid. Detta i synnerhet om vigsel ska gå av stapeln runt pingst eller midsommar, då många andra par är ute i samma ärende. I samband med bröllopsfesten efter vigseln så kan det vara trevligt ifall blommorna och bordsdukar harmonierar med varandra.

Leveranstider

Vi kan leverera blommorna samma dag inrikes om beställningen görs före kl.12:00 måndag-fredag och före kl.11:00 lördag. Vi kan dock inte garantera leverans på söndagar.

Vi erbjuder

  • Leverans samma dag
  • Blommor av högsta kvalitet
  • God service
Glänsande garderobsblomma
325kr - Köp nu!
En juvel av Oncidium orkidéer
450kr - Köp nu!
Orkidédröm i vitt
395kr - Köp nu!
Tropiska Calatheor
250kr - Köp nu!