Blomsterarrangemang

Blomsterarrangemang. Vid större festligheter såsom bröllop eller 50-årskalas är det trevligt om man satsar lite extra krut på blomsterarrangemangen. Ett vackert blomsterarrangemang ger en trevnad, och en färgprakt som gör att tillställningen kommer bli ännu mer minnesvärd.

Utgå från ett tema
Om du ansvarar för ett blomsterarrangemang vid en större fest, så är en idé att utgå från ett tema. Det kan exempelvis vara att alla blomster ska gå i en viss färgskala, eller att blommorna på något sätt representerar den eller de personer som ska hyllas.

Vet man att jubilaren tycker extra mycket om tulpaner så passar det alldeles utmärkt att låta blomsterarrangemanget domineras av tulpaner. Kommer den eller de som firas från något annat land och kultur så kan det vara lämpligt att låta det återspegla sig i valet av blommor. Du kan också låta blomsterarrangemanget utgå ifrån den aktuella årstiden.

Är du ansvarig för blomsterarrangemanget vid ett bröllop så diskutera alltid med bruden om hur hennes brudbukett kommer att se ut. En bra idé är utgå från de blommor som finns i buketten och låta dessa ingå i de blomsterarrangemang som finns i festsalen. Vid bröllopsfester är det också vanligt med så kallade blomsterbågar, som på ett fint sätt ramar in de platser där brudparet sitter.

Fråga de övriga gästerna
Om du inte tycker att du kan finna någon inspiration till blomsterarrangemanget, så fråga några av de övriga gästerna som kommer att delta i festligheten. Detta är också ett bra sätt att försäkra sig om att ingen är allergisk mot en viss typ av blommor.

Ta hjälp av en florist
Känner du att du inte kan ro projektet i hamn på egen hand, så ta hjälp av din florist. Med största säkerhet har floristen anlitats för den här typen av uppdrag ett flertal gånger. Kanske har också floristen en pärm med bilder på blomsterarrangemang som du kan ta hem och studera i lugn och ro.

Ute i god tid
Det är mycket viktigt att vara ute i god tid när du beställer ett större blomsterarrangemang. Detta i synnerhet om festen är tänkt att äga rum vid pingst eller midsommar då många par väljer att knyta sina band, eller i början av juni, när studenterna tar examen.

Begär en prisuppgift
Ifall du ska beställa ett större blomsterarrangemang så kan detta bli en ganska kostsam historia. Således bör du höra dig för med din florist, på ett tidigt stadium, om ett kostnadsförslag. Finns det flera florister i ditt närområde så kan du göra en snabb rundringning.

Leveranstider

Vi kan leverera blommorna samma dag inrikes om beställningen görs före kl.12:00 måndag-fredag och före kl.11:00 lördag. Vi kan dock inte garantera leverans på söndagar.

Vi erbjuder

  • Leverans samma dag
  • Blommor av högsta kvalitet
  • God service
Glänsande garderobsblomma
325kr - Köp nu!
En juvel av Oncidium orkidéer
450kr - Köp nu!
Orkidédröm i vitt
395kr - Köp nu!
Tropiska Calatheor
250kr - Köp nu!