Blomsterdekorationer

Blomsterdekorationer är ett trevligt sätt att förgylla en vigsel eller födelsedagsfest. Det första steget i att planera blomsterdekorationer är att kolla vilka florister som finns i närområdet, samt titta närmare på deras utbud och priser.

Var ute i god tid
När du ska beställa blomsterdekorationer gäller det att vara ute i god tid, ibland flera månader i förväg. Detta i synnerhet om du ska beställa blomsterdekorationer till ett bröllop som går av stapeln runt pingst eller midsommar, då det är högsäsong hos floristerna.

Vad ska man välja?
Att veta vilka typer av blomsterdekorationer som man vill ha är inte alltid det lättaste. Men när du hittat en florist men bra utbud och priser så kan du alltid fråga om tips. Kanske har floristen bilder på tidigare blomsterdekorationer, som du kan få titta på för inspiration.

Utgå från ett tema

När man ska sätta samman en blomsterdekoration till en högtid kan det vara en god idé att utgår från ett tema. Det kan exempelvis vara att man använder sig av blomster som har en tydlig symbolisk laddning. Man kan också utgå från färger.

Om man till exempel vet att bordsdukarna och servetter på en fest går att gå i en viss färgskala, så kan man med fördel försöka att skapa en blomsterdekoration som harmonierar med omgivningen. Det är också vanligt att blomsterdekorationer följer årstiden. En blomsterdekoration vid juletid går ofta i en annan färgskala, och innehåller andra blomster, än en blomsterdekoration kring midsommar.

Blomsterdekorationer vid begravningar
En blomma får ofta stå som en symbol för livet. De växer upp ur marken, lever, slår ut sina blad, för att sedan vissna och dö. Genom att dekorera kyrkan med blommor i samband med en begravning, så skapar man förutsättningar för ett vackert avsked till den avlidne.

Om du vet att den avlidne tyckte speciellt mycket om en viss typ av blommor, så är det naturligtvis ett bra alternativ att köpa just sådana. Men en annan idé är att utgå från den avlidnes favoritfärg.

Blomsterdekorationer vid bröllop
Om man ska göra en blomsterdekoration till ett bröllop så kan det vara en god idé att försöka matcha brudbuketter med övriga blomsterarrangemang. I samband med bröllopsfesten är det vanligt att man har en blomsterbåge över den plats där brudparet sitter. Om man anlitar en florist så brukar denne i regel kunna bistå både med blommor och konstruktionen som håller dem uppe.

Dem blomma som brudgummen har på sin vänstra sida av frack- eller kavajslaget brukar kallas för corsage. Den ska likna den buketten som bruden har, och stå som en symbol för att brudparet binds samman livet ut. Om man har en bestman på bröllopet så kan även han ha en matchande corsage, men som dock kan vara av lite enklare modell.

Leveranstider

Vi kan leverera blommorna samma dag inrikes om beställningen görs före kl.12:00 måndag-fredag och före kl.11:00 lördag. Vi kan dock inte garantera leverans på söndagar.

Vi erbjuder

  • Leverans samma dag
  • Blommor av högsta kvalitet
  • God service
Glänsande garderobsblomma
325kr - Köp nu!
En juvel av Oncidium orkidéer
450kr - Köp nu!
Orkidédröm i vitt
395kr - Köp nu!
Tropiska Calatheor
250kr - Köp nu!