Ge bort blommor

Ge bort blommor. Blomstergåvor är alltid mycket uppskattat. Du kan ge bort blommor för att visa hur förälskad du är i personen, hur mycket du uppskattar personens arbetsinsats eller för att be någon du sårat om ursäkt. Vanligt är också att man skickar kondoleansblommor i samband med att en anhörig till någon man känner har gått bort. Antingen kan du själv köpa blommorna och räcka över dem, eller så kan du skicka blommmor.

Att skicka blommor
Det enklaste sättet att skicka en blomsterbukett är att göra det direkt via floristens hemsida. I vissa fall kan du också skicka blommor direkt via mobilen. Att skicka en bukett är i regel ganska billigt. Var noga med att kontrollera hur snabbt blommorna kan levereras. Detta i synnerhet om du skickar en blomstergåva i examenstider.

Blommornas språk
När du ger bort blommor är det bra att vara medveten om vilken typ av signaler du sänder ut. Olika typer av blommor när nämligen olika laddning, och symbolisk betydelse. Vill du uppvakta din käresta så är röda rosor ett utmärkt alternativ.

Röda rosor är kanske inte lika bra om du vill skicka en ”Krya på dig” hälsning till en kollega på jobbet. Detta i synnerhet inte om de röda rosorna är tio till antalet, då detta innebär ”Vill du gifta dig med mig.”

Glöm inte hälsningen
I samband med att du ger bort blommor till någon som du tycker om, så bör du alltid ha med en personlig hälsning. Det är alltid en fördel om den är skriven för hand. Ibland kan det vara svårt att på ett så begränsat utrymme hinna med att säga det man vill. Men håll det enkelt. Om du exempelvis skickar kondoleansblommor så kan det räcka med ”Jag tänker på dig.”

Högtidsdagar
Den dag då vi ger bort mest blommor är troligen Alla hjärtans dag. Högtiden firas den 14 februari, och då är det brukligt att man ger ett fång rosor eller tulpaner till sin käresta. Vidare är födelsedagar och bröllopsdagar ett bra tillfälle att ge bort blommor. Förr var det vanligare att man ansåg att en viss typ av blomster passade bättre än andra vid ett visst tillfälle.

Så är det inte riktigt idag. Men är du osäker på vilken typ av blommor som är lämpliga att ge bort så kan du alltid rådfråga din florist. Om du ska beställa en större mängd blommor från din florist så är det alltid en bra idé om du är ute i god tid.

Leveranstider

Vi kan leverera blommorna samma dag inrikes om beställningen görs före kl.12:00 måndag-fredag och före kl.11:00 lördag. Vi kan dock inte garantera leverans på söndagar.

Vi erbjuder

  • Leverans samma dag
  • Blommor av högsta kvalitet
  • God service
Glänsande garderobsblomma
325kr - Köp nu!
En juvel av Oncidium orkidéer
450kr - Köp nu!
Orkidédröm i vitt
395kr - Köp nu!
Tropiska Calatheor
250kr - Köp nu!