Skicka blommor

Att skicka blommor är ett enkelt sätt att visa uppskattning för en bra insats, eller att hylla en jubilar eller ett bröllopspar. Sedan en tid tillbaka satsar många florister på att förenkla för kunden, genom att hela beställningen går att utföra över Internet. Om du gör din beställning före lunch, så är det vanligt att leverans sker samma dag.

Bor du i en storstadsregion så kan det också vara en god idé att jämföra priser och leveranstid mellan flera olika aktörer på marknaden.  Innan du skickar blommor så kan det vara en god idé att fundera igenom vilken typ av känsla som du vill att de ska uttrycka.

En krukväxt eller rosor?

Skulle du vara osäker på vilken typ av blommor som du ska skicka så kan du ta hjälp av floristen. Men det viktigaste är trots allt att försändelsen når mottagaren, och att denne uppskattar initiativet. Likväl kan det uppstå lite förvirring om du exempelvis köper sju röda rosor till din affärskollega, som ett tack för väl utfört arbete.

På blomsterspråk betyder sju röda rosor nämligen ”Jag älskar dig”. Vidare kan det kanske tyckas vara lite väl tråkigt och formellt att skicka en krukväxt till den person som du älskar passionerat. Förutom typ av blomster så kan färger också tala sitt eget språk. Väljer du exempelvis vita blommor så står dessa som en symbol för renhet och oskuldfullhet.

Skicka kondoleansblommor
I samband med att någon i din bekantskapskrets förlorar en närstående är det vanligt att man skickar kondoleansblommor. Det är ett sätt att visa att man tänker på personen. Viktigt är att man bifogar ett personligt kort, gärna skrivet för hand. Att på några få rader visa att man beklagar dödsfallet kan för vissa vara svårt att få ner på pränt. Men kom ihåg att det enkla ofta är det bästa, som exempelvis ”Jag tänker på dig i denna svåra stund.”

Vad kostar det att skicka blommor?

Om din florist har en bra hemsida, så kan du i regel läsa på vad olika blomsterpaket kostar. Storleken och valet av blommor är naturligtvis avgörande för priset. Men för mellan 200 och 300 kronor får man i regel en mycket fin bukett. Till detta är det vanligt att det läggs till en förmedlingsavgift. Betalar du med faktura så tillkommer även en kostnad för detta. Var också noga med att kontrollera vilket geografiskt område som den aktuella floristen täcker in.

Företagskund
I ett större företag är det vanligt att man skickar mycket blommor på ett år. Det kan vara inom företaget, till kollegor som gjort ett bra jobb, eller som plåster på såren till missnöjda kunder.

Leveranstider

Vi kan leverera blommorna samma dag inrikes om beställningen görs före kl.12:00 måndag-fredag och före kl.11:00 lördag. Vi kan dock inte garantera leverans på söndagar.

Vi erbjuder

  • Leverans samma dag
  • Blommor av högsta kvalitet
  • God service
Glänsande garderobsblomma
325kr - Köp nu!
En juvel av Oncidium orkidéer
450kr - Köp nu!
Orkidédröm i vitt
395kr - Köp nu!
Tropiska Calatheor
250kr - Köp nu!